Over hoefsmid Pieter Brand

Hoefsmid Pieter Brand heeft de opleiding gevolgd in Deurne en vervolgens bij verschillende hoefsmeden gewerkt en ervaring opgedaan. Inmiddels is Pieter Brand een veelgevraagde hoefsmid in de regio’s Alblasserwaard, Hoeksche Waard, Drechtsteden en Rijnmond.

Al van jongs af aan heeft hoefsmid Pieter Brand de passie om met paarden te werken. Zijn knowhow gaat verder dan alleen het beslaan en bekappen van paarden en pony’s. Hij is op de hoogte van de verschillende disciplines van de paardensport, zoals daar zijn; dressuur-, spring-, men- en tuigpaardensport .

Pieter Brand is lid van de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden (NVvH) en The European Federation of Farrier Associations (EFFA). Hiermee kiest u voor een vakbekwaam hoefsmid met een erkend Nederlands diploma op zak. Wij vinden het belangrijk dat hoefsmeden zich bijscholen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op zijn/haar vakgebied. Dit is één van de voornaamste redenen waarom Pieter Brand inmiddels al sinds 2008 bestuurslid is van de  Nederlandse Vereniging van Hoefsmedenvereniging. In deze periode is het puntensysteem voor bijscholing geïntroduceerd, hoefsmeden die hun studiepunten halen onderscheiden zich hierdoor en staan geregistreerd op de site www.hoefsmedenvereniging.nl .