Werkwijze

Nadat er een afspraak is ingepland komen wij graag naar u toe, waardoor u uw paard niet hoeft te vervoeren en uit zijn vertrouwde omgeving hoeft te halen. Indien gewenst bent u ook van harte welkom bij onze werkplaats in Rijsoord / Ridderkerk.

Voordat wij beginnen met het bekappen en beslaan vinden wij het belangrijk uw paard goed te bekijken en te beoordelen. Wij laten uw paard lopen (monsteren), zodat we weten hoe uw paard beweegt en kijken daarnaast naar de stand van de benen en hoeven, maar natuurlijk is de algehele indruk van het paard zeker zo belangrijk. Daarna vindt er overleg plaats met de eigenaar / trainer. Zo willen wij bijvoorbeeld weten in welke discipline u rijdt om zo het meest geschikte beslag te kiezen en de juiste behandeling te bepalen. Vanzelfsprekend mag u verwachten dat we altijd met de beste materialen en gereedschappen werken.

Vanwege onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe we het vertrouwen krijgen van uw paard.

Bij problemen werken wij nauw samen met verschillende dierenartsen. Bij onder andere Dierenkliniek Ridderkerk behandelen wij paarden met verschillende soorten aandoeningen met bijpassend- en indien nodig orthopedisch of therapeutisch beslag. En ook als uw paard bij een andere kliniek onder behandeling is, stemmen wij samen met de desbetreffende paardendierenarts een behandelplan af. Hierbij worden de lijntjes kort gehouden, en eventuele röntgenfoto’s worden door gemaild  zodat wij het dossier van uw paard volledig in beeld hebben en u de beste behandeling kunt verwachten.